16 окт. 2024 г., 10:47

Един живот не стига 

  Поэзия » Любовная
85 0 0

Един живот не стига

След другия кажи какво ще бъде?

Поредният за вечер или две!

А после? После той ще си отиде!

И ти сама с въпроса: накъде?

Дали спокойна после ще заспиваш

прегърната от своя си съпруг?

Или отново нейде ще откриваш

ласките на някой чужд и друг!

Но те са миг! Секунда във безкрая

като сън във нощите желан!

След това ще съжалиш накрая,

но този миг ще бъде пропилян!

Любовта отворена е книга

и всеки може да я прочете!

Животът е прекрасен, но не стига

за истинска любов в едно сърце!

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??