Една жена е цялата Вселена
Една жена е чаша недопита
с вино отлежало в младостта!
Една жена е като тайна скрита
необяснима даже за света!
Една жена е среща и раздяла,
сънувана, бленувана мечта!
Една жена е вярност, изневяра!
Една жена е спомен и сълза!
Една жена, това е светлината!
Една жена, това е вечността!
Една жена е утрото, зората!
Една жена живот е и смъртта!
Една жена надежда е и сила,
една жена е утрешният ден!
Една жена е тайна и закрила!
Една жена е като птица в плен!
Една жена звезда е в небесата!
Една жена е страстен вик в нощта!
Една жена е вятърът в гората!
Една жена! Вселената е тя!
11.09.2024 г.
© Георги Иванов All rights reserved.