11 сент. 2024 г., 23:15

Една жена е цялата Вселена 

  Поэзия » Любовная
46 2 0

Една жена е цялата Вселена

 

 

Една жена е чаша недопита

с вино отлежало в младостта!

Една жена е като тайна скрита

необяснима даже за света!

 

Една жена е среща и раздяла,

сънувана, бленувана мечта!

Една жена е вярност, изневяра!

Една жена е спомен и сълза!

 

Една жена, това е светлината!

Една жена, това е вечността!

Една жена е утрото, зората!

Една жена живот е и смъртта!

 

Една жена надежда е и сила,

една жена е утрешният ден!

Една жена е тайна и закрила!

Една жена е като птица в плен!

 

Една жена звезда е в небесата!

Една жена е страстен вик в нощта!

Една жена е вятърът в гората!

Една жена! Вселената е тя!

 

 

11.09.2024 г.

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??