Nov 9, 2014, 7:26 PM

Една жълта есенна вечер 

  Poetry » Landscape
342 0 5

Играят жълтите листа

по свирката на хладен вятър.

В небето горе - на Христа,

звездите правят си театър.

 

И по неравния асфалт

хорце листата си извиват,

а вятърът със своя алт

мелодия в нощта разлива.

 

Една усмихната луна

хорцето в жълто осветява.

Замислена, сама жена

любов във жълто оцветява.

 

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??