Една сълза разсича
бавно детското лице
и навеки в мрак облича
невинното сърце...
Една сълза гореща
с един живот студен
в нищото се срещат,
оставайки в негов плен...
Една сълза, проляна
от изморените очи,
очи, в които вече няма
ни блясък, ни мечти...
Една сълза, последната уви,
ще докосне тръпнещите устни,
само миг преди
животът
завинаги да ги напусне!
© Мартин Ангелов All rights reserved.