Стихчето бе отличено с Іва награда на конкурса "Едно пътуване около света"
Загледан днеска в глобуса пред мен,
реших с дечица разни да се срещна.
Поех от континент на континент...
И стигнах първо Африка гореща.
Момченца чисто черни там видях.
Разбрах, че негърчета се наричат.
Погонихме се, с тях си поиграх...
Игрите като мен и те обичат.
Пресякох после океан голям
и ето – до Америка доплувах.
Със индианчета се срещнах там.
Хем поиграхме, хем им погостувах.
В Австралия играх с аборигени,
на техни, чудновати все игри,
а в Азия китайчета засмени
на дракон ме маскираха дори.
Накрая до Европа пак дотичах.
Сприятелих се с толкова деца,
различни външно, ала си приличат,
че всички те с еднакви са сърца!
© Борко Бърборко All rights reserved.