2 jun 2011, 20:45

Еднакви по сърце 

  Poesía » Para niños
1271 0 17

 

 

Стихчето бе отличено с Іва награда на конкурса "Едно пътуване около света"

 

Загледан днеска в глобуса пред мен,

реших с дечица разни да се срещна.

Поех от континент на континент...

И стигнах първо Африка гореща.

 

Момченца чисто черни там видях.

Разбрах, че негърчета се наричат.

Погонихме се, с тях си поиграх...

Игрите като мен и те обичат.

 

Пресякох после океан голям

и ето – до Америка доплувах.

Със индианчета се срещнах там.

Хем поиграхме, хем им погостувах.

 

В Австралия играх с аборигени,

на техни, чудновати все игри,

а в Азия китайчета засмени

на дракон ме маскираха дори.

 

Накрая до Европа пак дотичах.

Сприятелих се с толкова деца,

различни външно, ала си приличат,

че всички те с еднакви са сърца!

 

 

 

© Борко Бърборко Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??