Големи "грижи" за народа има -
властниците третират го кат скот
и има не една душа ранима,
що надява се на по-добър живот,
но не у нас, а в чужбина,
аз разбирам тез отчаяни души,
що напускат от неволя нашата родина,
но какво долавят моите уши?
Не един от тях се срамува
от своя род и език,
вместо по своето да тъгува
тоз и онзи алчен циник.
Може да сме изостанали,
но аз гордея се с нашето минало,
че не сме тогаз духом падали
дори когато отечеството се е затривало,
но днес не е така, за съжаление.
Чуждопоклоничеството е на мода
и няма за такива извинение,
че цепят, отслабват народа
за своя успех, за своята изгода.
Затуй не на смеха ехиден,
най-важното е народът да е единен,
трябва сплотено да живеем,
че сал тъй кат нация ще оцелеем!
© Георги All rights reserved.