Jan 30, 2013, 8:57 AM

Епиграми №10 

  Poetry » Other
313 0 0

 1   Не от капризи и за слава


 Не от капризи,

 не за слава 

 създават хората държава...

 И не в интриги

 да се меси,

 а за свойте интереси!

 Ръката ù

 да бъде здрава!

 Да може

 да ни защитава.


2      За държавата


О, плюя аз

 на таз държава,

 която  не ме защитава!


 3      За напъна на слона


Напънал се Слона

 и пръкнал Муха!

 Той в грях е

заченал?!

 Язък за греха!


 4      За България


Българийо мила,

 от партократи 

 народът ти беден

 ще има да пати!


 5       За твоя човек


Щом твой човек 

 край тебе дриска,

 не може

 да не те оплиска.


 6       Всеизвесна истина


Днеска истината

 всеки знае:

 храни куче,

 да те лае! 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??