1 Не от капризи и за слава
Не от капризи,
не за слава
създават хората държава...
И не в интриги
да се меси,
а за свойте интереси!
Ръката ù
да бъде здрава!
Да може
да ни защитава.
2 За държавата
О, плюя аз
на таз държава,
която не ме защитава!
3 За напъна на слона
Напънал се Слона
и пръкнал Муха!
Той в грях е
заченал?!
Язък за греха!
4 За България
Българийо мила,
от партократи
народът ти беден
ще има да пати!
5 За твоя човек
Щом твой човек
край тебе дриска,
не може
да не те оплиска.
6 Всеизвесна истина
Днеска истината
всеки знае:
храни куче,
да те лае!
© Христо Славов Все права защищены