Sep 24, 2008, 7:48 PM

Есен 

  Poetry » Landscape
794 1 1
Есен

Парещи лъчи на юг политат
като птиците, поели дълъг път.
В небето сребърен венец грижливо сплитат,
отиват си, а хората не ще ги спрат.

Тежки гроздове асмата свела,
кехлибарено усмихва ни се пак,
от летни спомени въздишки е оплела
за лунни нощи и за топъл мрак.

Небето синьо притъмнява,
дъждовни капки плачат с тъжен глас,
а северният вятър студ довява
и зимата с прегръдка ледена от мраз.

© Вероника Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??