От дните ни по малко ще отреже
и дълги нощи ще ни подари;
ще бъде и суров, и странно нежен,
ще ни зарадва с празници добри.
С души пречистени и обновени,
към новото начало ще вървим.
И нищо, че ще става по-студено,
на този месец ще благодарим.
© Елица Ангелова All rights reserved.