ЕСЕНТА
Пак птици извиват хора.
И щъркел за полет се стяга.
Подрежда дните в пера,
удавени в залезна влага.
И пазва разгръща лозница –
гердан от прозрачни зърна.
И враната – хищна гладница,
се блъска в златна стена.
© Мимо Николов All rights reserved.