Защо всеки с теб се ебава,
какъв е този скапан свят,
каква е тази държава?
Мислят се за силни и се перчат,
притискат те до стената
и ти се гаврят, докато не паднеш на земята.
В очите ти пак има сълзи,
проклинаш този живот и тези гадове зли.
Всеки ти казва - "не им обръщай внимание,
това е въпрос на възпитание",
но не са те тези, които са осъдени на изгнание.
И днес денят е скапан и те боли -
нищо, че е слънчево, а децата играят игри.
Искаш и ти да си свободен/свободна,
ала в тебе има рана-пробойна.
Не ти пречи да се гаврят с теб,
щом това ги кара да бъдат щастливи.
Не ти пречи да ти обръщат гръб,
само се молиш да не им се види и на тях крив светът.
Усмихваш се и продължаваш
себе си да раздаваш,
а отвсякъде предателство и тъга.
По дяволите, защо това е твоята съдба.
И всяка вечер изпращаш своята молба,
но няма кой да те чуе и да ти подаде ръка.
Звездите греят, а всички спят,
а ти си все така от кръв и плът.
Добро да правиш си готов,
нищо, че всеки в гърба ти ще забие нож.
© Ани Антонова All rights reserved.