Разперени мистично –
текстописци-спомени
диктуват
причудливи словеса –
внезапни отпечатъци
на обгорени съвести.
Търкалят се –
надолу,
по-надолу…
И акостират…
в най-дълбокото…
Бездънно бдение –
повеля
на пресипналите ветрове,
провиснали на Кръста,
обречени на тишина
и зрелищни несрети…
Фатална неизбежност –
от подстъпа
на Преизподнята
да търсиш
Съвършенството,
рисувайки
пътеките към Храма!
© Донка Василева All rights reserved.