21.10.2010 г., 17:31 ч.

Фатална неизбежност 

  Поезия
475 0 1

 

Разперени мистично –

текстописци-спомени

диктуват

причудливи словеса –

внезапни отпечатъци

на обгорени съвести.

Търкалят се –

надолу,

по-надолу…

И акостират…

в най-дълбокото…

Бездънно бдение –

повеля

на пресипналите ветрове,

провиснали на Кръста,

обречени на тишина

и зрелищни несрети…

 

Фатална неизбежност –

от подстъпа

на Преизподнята

да търсиш

Съвършенството,

рисувайки

пътеките към Храма!

 

 

 

 

 

© Донка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??