Feb 15, 2013, 9:51 PM

Фондю или Делакроа 

  Poetry » Humour
476 0 0


                                               ФОНДЮ ИЛИ ДЕЛАКРОА
                                     ''ЧИН-ЧИН!'' И замирисва на барбекю.
                                       Такова вино събужда в мен Сенека.
                                       В ''Черешката на тортата'' - фондю.
                                       Ама къде е, Господи, човека?
                                       Умуват махленски философи:
                                       ''така не бива...може би...ако...''
                                        А графомани нижат строфи
                                       за ароматите на ланското сено.
                                       Не се е пръкнал нашият  Делакроа,
                                       а на площада ''хейтъри'' крещят:
                                      ''Това е робство. Стига! Докога
                                       ще ни зомбират  с  ''тра-ла-ла''?''

                                       Отколе в нашата държава
                                       халтурят власт,монополисти...
                                       Тук всяка мутра с ''бизнес'' преуспява
                                       и влиза в избирателните листи.  
                                       А ето го и него - фучи Камата,
                                       ''приветствия'' като кресливи чайки.
                                       Човече, в маскарите е вината,
                                        а не във старите им майки. 
                                        Де е българската Мириам Макеба,
                                        гневно да запее песента -
                                        за животеца ни втора употреба;
                                        за промени, идващи със пролетта?
                                        

© Красимир Кунчечв All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??