ФОНДЮ ИЛИ ДЕЛАКРОА
''ЧИН-ЧИН!'' И замирисва на барбекю.
Такова вино събужда в мен Сенека.
В ''Черешката на тортата'' - фондю.
Ама къде е, Господи, човека?
Умуват махленски философи:
''така не бива...може би...ако...''
А графомани нижат строфи
за ароматите на ланското сено.
Не се е пръкнал нашият Делакроа,
а на площада ''хейтъри'' крещят:
''Това е робство. Стига! Докога
ще ни зомбират с ''тра-ла-ла''?''
Отколе в нашата държава
халтурят власт,монополисти...
Тук всяка мутра с ''бизнес'' преуспява
и влиза в избирателните листи.
А ето го и него - фучи Камата,
''приветствия'' като кресливи чайки.
Човече, в маскарите е вината,
а не във старите им майки.
Де е българската Мириам Макеба,
гневно да запее песента -
за животеца ни втора употреба;
за промени, идващи със пролетта?
© Красимир Кунчечв Все права защищены