Oct 21, 2024, 12:30 PM

Гардеробът на моето минало 

  Poetry
89 2 1

ГАРДЕРОБЪТ НА МОЕТО МИНАЛО

 

… разделям се с ненужните неща, с които моят дом от век се пълни –

със чехлите на моя стар баща – поел без тях по сетните си хълми,

със онзи разскрибуцан гардероб, побрал ми панталонките момчешки

със лимките във задния ми джоб, с войниците ми – проходните пешки,

с кутийката – и зарчето едно – в играта на „Не се сърди, човече!“,

със снимката ми в лятното сено, отнесла ме вдън 100 лета далече,

 

с костюмчето на абитуриент, с което бях се барнал – младо гадже,

с мечтата си на остров Сейнт Винсент за мене някой вестник да разкаже,

с мерака си да стигна Еверест – с дрипливите си летни маратонки,

с от век дрипясалия вестник „Днес“, неувенчал ме с лавровите клонки.

В живота си, раздран от Рай до Ад, със всекиго опитах да съм нежен.

Спокоен ще напусна този свят, че никому до днес не бях във тежест.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Идваме голи и с празни ръце на този свят, Валюше, и пак с празни ръце си тръгваме.
Random works
: ??:??