Ту надолу, ту нагоре -
все се движи без умора.
Няма ли го, щеш-не щеш,
стълбите ще качваш пеш. Що е то? (а.......)
Трам-та-ра-ра, трам-та-рам -
стига вече да мирувам!
Щом като го чуя, знам -
време е да марширувам. Що е то? (б.......)
Страшно трака и пухти.
Бяга по железни релси.
С него бързо стигаш ти,
но ако билетче взел си. Що е то? (в........)
© Борко Бърборко All rights reserved.