Лирически герой във филм любовен
мечтае за изящната любима,
поръсен щедро с дъжд отровен,
прокапал след отминалата зима.
Край него се мотае камериерката
и Пепеляшка рови въглени в камината,
но светлина прониква слабо в кантонерката,
очите гледат с погледи разминати.
И ето, изведнъж се случва чудото –
от облак бял с палитра от звънчета,
в каляска златна идва с темпо лудо,
очакваната с трепет Жулиета.
Звездите слизат с трясък от небето,
изригват пламъци, поток от лава,
героят крачи с щампа на сърцето,
огрян доволно с холивудска слава.
Тогава се изправя пред казиното,
с ръка разравя в купата с моментите,
и както случва се редовно в киното,
изтегля полунощен къс от лентата.
И динено търкулва се каляската,
конете литват в нощната феерия,
героят бърше на грима окраската,
в очакване да дойде втора серия.
© Дончо Антонов All rights reserved.