глухарче
причината да съм - наричам корен
(оставям го свободно да расте)
понякога го гледам с обич
(но в повечето пъти - не)
присъствам само в своята посока
(денят е мой - поне по същност)
слънцата ми в живота - точно две са
(и двете - с нечовешка външност)
понякога забравям да ги будя
(удобно ми е в сънищата им да спя)
разхождам преди изгрев песента
(щурците търсят щастие в росата)
и знам че нямам своя истина
(защото с вятъра пътувам по земята)
криле?! защо са ми криле?
(над мен тъй често облак се снижава)
небето слиза с чувствените си сълзи
(прегръщам го - не съжалявам)
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.