ГОРЧИВА ЛУНА
По филма на Полански „Горчива луна"
В началото
бе лунна любов -
любов-луна,
и вкусът на думите
носеха измамно
сладкия и привкус
на светлата и страна...
Докато не стигнаха
прага на насищане,
докато не преминаха
обратната и страна,
(а тя била леко затъмнена)
и попиха жадно,
жлъчно горчивия и вкус...
на една вече променена
- Горчива луна.
© Бина Влади All rights reserved.