18.10.2007 г., 14:22 ч.

Горчива луна 

  Поезия
1371 0 12

ГОРЧИВА ЛУНА


                                   По филма на Полански „Горчива луна"



В началото

бе лунна любов -

               любов-луна,

и вкусът на думите

носеха измамно

сладкия и привкус

на светлата и страна...



Докато не стигнаха

          прага на насищане,

докато не преминаха

            обратната и страна,

(а тя била леко затъмнена)

и попиха жадно,

            жлъчно горчивия и вкус...

на една вече променена

                                - Горчива луна.

© Бина Влади Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??