Jun 28, 2018, 10:36 PM

Горско приключение 

  Poetry » Love
612 0 1

Живееше далече в планината сама, млада коза 

дива, упорита и луда - жена! 

 

Живееше самотно дивата коза 

не срещаше животни в дивата гора.

 

Веднъж падна мрак, небето стана сиво 

и тъжна почувства се козата в нощта .

Започна да пристъпва бавно, боязливо 

покрай нея някой неусетно профуча.

 

- "Кой си ти ?" - попита тя някак колебливо,

а той обърна се и я погледна закачливо.

 

С бавни стъпки пред нея появи се великия муфлон,

напери се и застана на преден фон.

 

- "За теб дошъл съм моя козичке, теб да утеша

и моите рога с твоите да сплета."

 

Преплетоха рога двамата в нощта,

така зароди се между тях любовта.

 

Появи се чувство, ново тъй прекрасно 

една любов голяма и взривоопасна.

 

Козата вече не беше самотна, а щастлива 

почувства се като горска самодива 

 

Христина Кузмич 

 

 

© Христина Кузмич All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??