May 23, 2014, 10:56 PM

Гостенка 

  Poetry » Phylosophy
410 0 1

Почука тъгата на мойта врата

- отворих и тя плахо пристъпи -

помоли за малко подслон и храна,

за ден или два, а после ще тръгне..

 

Повярвах на тихия глас,

на очите ù тъжни, на кротките думи

- тя влезе, приседна едва

и повече не напусна дома ми...

 

Отдавна привикнах със нея,

отдавна вървим ръка за ръка,

отдавна разбрах, че така ще живея -

с тъгата в едно и без радостта...

 

Приятелко моя, безкрайна тъга,

изпълнила моите нощи и дни,

обсебила цялата моя душа,

нима все така до мен ще си ти?!

© Анета Русева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??