Грухтим
във кочината
на живота,
и спим,
когато трябва
да сме будни.
Май важното отново ни убягва
и мозъчни бацили чумни
от Африка, или от майната си,
хуманно ни убиват.
Грухти, грухти -
Свинете ги зариват
в масов гроб
дори и още живи...
А пък над нас ветреят гриви
убийците на нашия живот.
04.08.2019.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Тео, посланието ти е много силно! Аз също се гордея, че съм българин, а факта, че съм работил само в България, е едно от следствията на това. Без да се хваля, ме бива в работата ми доста, като освен това съм работил с чужденци доста пъти. Отклонил съм няколко пъти директни предложения за работа в чужбина. Въпросните чужденци в България ни гледат, като втора категория хора, а отвън... Не ми се мисли! Но категорично няма да мога да изтърпя да ме гледат, като по-малко бял така да се каже...
Ина, твоят поглед също много е силен, а цитатът казва много...
Благодаря ви!