Apr 17, 2012, 2:30 PM

Гълъб 

  Poetry » Love
661 0 11

Онзи гълъб съм, който се блъсна в стъклото одеве,
и отчаяно биеше със крилете си покрива,
а перата му, сякаш оскубани във сражение,
се посипваха долу и затанцуваха в локвата.

Теб видях. Затова се заблъсках отчаяно,
ала ти и до утре едва ли ще вдигнеш главата си
да ме пуснеш при себе си в стаята, непоканена.
Какво странно желание имам - да сменя свободата си.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??