Jun 13, 2021, 5:22 PM

Хендел - "Алелуя" 

  Poetry
254 0 1

 

 

         Защо ли този мъж плаче,

         нахлупил малкото калпаче?

         -Какво има господарю?-

         пита плахо слугата

         до него подгънал краката.

         -Завърших свойта "Алелуя"

         и раят успях да видя.

         Бог днес ми го показа,

         за славата Си ми разказа,

         а музиката,що там звучеше

         аз просто преписах,

         не беше това моя идея.

         Сега плача заради нея.

 

         И до днес няма концертна зала в света

         в която да не стават на крака

         величествената "Алелуя" когато звучи.

         Отправя тя наш,те очи

         към небето и личи,

         че това е музиката на рая

         своя автор обезсмъртила накрая.

 

 

 

 

 

 

© Лидия Кърклисийска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Щом човек може да сътвори такава красота, какво ли е в свят непознаващ греха! Поздравления за поредицата: колоси на музиката!
Random works
: ??:??