Feb 14, 2010, 10:18 PM

ххх 

  Poetry
780 0 0

Когато на кръстопътя си застанал,

недей мисли, а следвай вътрешния глас,

защото не си останал -

без своята неизменна власт.

Гласа си чуй и не се откланяй,

защото близо е денят,

 във който ти ще се прекланяш

единствено пред Бог и съвестта.

Не следвай чуждите съвети -

щом знаеш, че не са със теб,

а мигом събери отломките отлети,

тогава ще се събереш!

Ще стане бавничко по стъпка

и усилие от теб -

ти, който тъй света потъпка,

ще бъдеш най-напред.

А в зведните отблясъци на Рая -

едва ли ще се добера,

но сърцето ми трепти, не трае -

дай ми твоя истинска искра!

Тогава ще съм аз -

без дъх, без тяло и душа,

а само мисъл твоя -

неразбрана от света!

 

Нели Бонева

 

© Нели Бонева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??