Когато на кръстопътя си застанал,
недей мисли, а следвай вътрешния глас,
защото не си останал -
без своята неизменна власт.
Гласа си чуй и не се откланяй,
защото близо е денят,
във който ти ще се прекланяш
единствено пред Бог и съвестта.
Не следвай чуждите съвети -
щом знаеш, че не са със теб,
а мигом събери отломките отлети,
тогава ще се събереш!
Ще стане бавничко по стъпка
и усилие от теб -
ти, който тъй света потъпка,
ще бъдеш най-напред.
А в зведните отблясъци на Рая -
едва ли ще се добера,
но сърцето ми трепти, не трае -
дай ми твоя истинска искра!
Тогава ще съм аз -
без дъх, без тяло и душа,
а само мисъл твоя -
неразбрана от света!
Нели Бонева
© Нели Бонева Все права защищены