ХОРИЗОНТ
В знойния ден
нейде жита се плодни поклащат,
нейде вълните морски
игриво подскачат,
прозрачно пенлива
е чашата в ръката,
а душата, паяжина,
от чувства се раздира.
В хоризонта
уморено небето заспива
банално в целувка с морето,
ветрове отнасят кораби,
препълнени с мечти
насам и натам
в различни посоки.
Глъчта на децата съседски
по парчето от пясък
разгонва с преливащата вълна
палата за теб,
от мен сътворен
от полупрозрачната слюда...
Какво пък толкова?...
щом ще блесне
в съня ми пак, обновен,
измислен и непоклатим
и зад дебелите му стени
ще сме си в ласки
най-мили,
а за хорските очи...
недостижими...
А съдбата неумолимо
кошницата пълни,
с ежедневни грижи,
радости и скърби.
Знам,
ще ми липсва
някога светът,
денят обикновен,
сантименталната вечер
в палата,
от пясък и слюда сътворен...
Когато нейде
житата плодни ще се поклащат
във знойния ден,
а дори
глъчта на децата
и безумнонеуморимите
морски вълни
не ще разрушат
нито двореца ми
под тъжната бреза,
нито покоя ми
под мраморни стени,
само отецът - БОГ
над дълбокия ми сън
ще бди...
АЗ, ПРЕКЛОНЕНАТА НЕГОВА ДЪЩЕРЯ,
СЛОВОТО МУ ЩЕ ВЪЗВЕЛИЧАВАМ!
АМИН!
© Елизабет Фурнаджиева All rights reserved.