Небето се прегърби като старец
когато ти замина.
Луната полудя и ме попари,
а слънцето изстина.
Уж мъничка любов, почти нищожна
в космичните простори,
а как така успя, кажи ми, Боже,
света ми да събори.
И времето затътри си нозете,
притихнало и болно.
Това, да нямаш никой да ти свети,
обръща всеки полюс.
Не знаех, че боли от звездопада.
Че мъката е сива.
По всяка скáла нощите са хладни
щом някой си отива.
© Миглена Миткова All rights reserved.