Sep 29, 2015, 10:04 PM

Художник 

  Poetry » Other
426 1 0

Пред екран от цветни точки,

Художникът се чувстваше безсилен –

Много цветове и как ли да ги сложи

В този жалък свят от сивота обвиван?

 

В нови тонове на сивото ще маже

По лицата на обречени човеци,

Те живеят, някой все ще се откаже

А другите дори не ще узнаят.

 

Дълго пред петното черно ще се маят,

Някой ще го нарече изкуство пищно

И всичките изкуствено ще търсят,

Смисъл там, където в гроба е излишен.

 

Дишам, пиша, за да чувствам,

Другото в света ми е в мъгла

А в ден един след мене ще остане,

Сиво-черно-гибелна следа.

 

И художникът разбрал че всичко

Тук в света такова е, каквото е

Натъжен затвори си екрана

И се захвана да чете.

© Александър Николов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??