Apr 21, 2015, 10:46 PM

Хухленска река 

  Poetry
306 0 1

На Ивайло Балабанов

 

Къде е Хухла, Айдемир къде е? 
Две точки върху лъвската следа. 
Аз знам, че и във двете се живее,
макар да са незнайни за света.

 

И в двете няма нужда от мобилност 
да носиш Левски в своето сърце... 
Не чувстваш политическа стабилност, 
гризат те мафиотски страхове...

 

От Айдемир до Хухла и обратно 
проплаква жално траурен кавал. 
Историята във сълзи изплаква 
велик народ, сега осиротял.

 

А там във Хухла, извор зная има. 
Река към Айдемир оттам пълзи. 
Отпилият отново се съвзема,
Балкан да стене, вятър да ечи...

 

Европа нека днес е притеснена, 
че Хухленската изворна вода 
тече към Айдемир, тоест към мене 
и сътворява земни чудеса!

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Силно посвещение за силен поет! А Хухла си е там и продължава да ражда магии!
Random works
: ??:??