На Ивайло Балабанов
Къде е Хухла, Айдемир къде е?
Две точки върху лъвската следа.
Аз знам, че и във двете се живее,
макар да са незнайни за света.
И в двете няма нужда от мобилност
да носиш Левски в своето сърце...
Не чувстваш политическа стабилност,
гризат те мафиотски страхове...
От Айдемир до Хухла и обратно
проплаква жално траурен кавал.
Историята във сълзи изплаква
велик народ, сега осиротял.
А там във Хухла, извор зная има.
Река към Айдемир оттам пълзи.
Отпилият отново се съвзема,
Балкан да стене, вятър да ечи...
Европа нека днес е притеснена,
че Хухленската изворна вода
тече към Айдемир, тоест към мене
и сътворява земни чудеса!
© Валентин Йорданов Все права защищены