Aug 21, 2014, 2:20 PM

Игри на любов 

  Poetry
643 0 10

Недей да играеш със мен на любов!
Отдавна приключих с игрите.
За мене е късно да тръгвам на лов
и да си замитам следите.

От мен не излезе любовен стратег
и карах я все през просото.
Оставях сърцето си на самотек
и то ме предаде, горкото.

И аз го предадох. Така че сме квит.
А после си искахме прошки.
Недей си игра, не бъди упорит! -
Сърце е, а струпах му множко.

Сега на любовните песни – мълчи.
То всичките ги е изпяло.
Но не, със съня на безгрешника, спи,
а с гладния сън на чакала.


Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??