Имената не отместват планини.
Ето - твоето име например.
Или на другите, които не познавам.
Две очи не могат да стопят леда
от вечността на спомени извиращ...
Във полусън те назовавам
и дъжд настойчиво барабани.
Една муха с разкъсани крилца
се удря във стъклата
на две оголени стени...
Очите й не виждам. Все едно. -
Имената не отместват планини.
И стреснал се
напипвам с пръсти паяжина.
© Младен Мисана All rights reserved.
Обаче мислите... Те могат всичко.
Подтикват към злини и добрини.
И учат планините да обичат...