Jun 24, 2007, 10:27 AM

исках 

  Poetry
611 0 1
Исках да ти пиша, но не знаех
 какво ще се получи…
Не можех да намеря думи,
а толкова неща исках да ти кажа.
И устните мълчат, а сърцето онемяло,
примира, опиянено, от неизвестното,
разкъсващо се между радостта и болката,
А думите, ах, думите,
лежаха безмълвни, ей така, напук на всичко,
което се случва между нас.
Защото по-силни са чувствата, уви…
И думите замираха в нощта,
за да посрещнем с чувства любовта,
която в омагьосан кръг ни завъртя
и ни накара да треперим…
И ни принуди да се търсим,
просто ни обсеби…
Сърцето ми, пред всяка твоя дума,
замира, онемява
и търси някъде в тялото покой.
За да поеме глътка нежност
и пак отново да трепти като сърце на птица,
понесена в лазура необятен,
подгонена от полъха на южен вятър,
който с нея си играе…

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добре дошла, Нели!
    Стиха ти е хубав, но ако го подредиш като стих, ще бъде по-добре!
    Поздрави!
Random works
: ??:??