Аз не съм хитлерист,
но кръстът ми е пречупен.
Аз не съм комунист,
но имам червена кръв.
Аз не съм корумпиран
и няма да бъда купен.
Аз не съм състезател
с цел да съм винаги пръв.
Имам свои молитви,
за да пребъде България.
Имам крехка надежда,
че ще се случи това.
Имам огън в сърцето,
дето духа ми изгаря.
Имам своите средства
и ги обличам в слова.
Искам да се изправя
с гръб към всички проблеми.
Искам да ме облее
някаква светлина.
Искам да си оттърся
битовите дилеми.
Искам да станем много!
Поискай и ти това.
© Валентин Йорданов All rights reserved.