Dec 4, 2008, 9:02 AM

Искам да танцувам с дъжда 

  Poetry
792 0 0
 

Не, не искам сега
да страдам за тебе сама.

Искам в нощта
да танцувам нежно с дъжда.

Да ме приюти в студените си води,
да крачат бавно по лицето
ситни капки от небето.

Да събирам в шепи спомени отминали,
да поливам с тях косите,
да не могат да ги видят повече очите.

Искам луната да ме осветява,
да потъна с нея във забрава.

Да протяга своите ръце към мен,
да танцува и тя
нежен танц на любовта.

А звездите тъй красиви,
безбройни, свенливи,
падащи да бъдат всяка нощ красива.


И да не усещам,
че душата вътре, надълбоко,

                    мрачна, тъжна е и сива.

 

                                                                       2007

 

                                                     

© Радена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??