Dec 9, 2012, 1:32 PM

Искам да заключа своя път 

  Poetry
462 0 2

Искам да заключа своя път,

не когато вижда му се краят,

не преди съвсем да изгоря,

себе си когато разпозная.

 

Искам да заключа своя път.

Бяла роза нека е ключалка.

Всичко се измерва със мига.

Нека път е моята писалка.

 

Искам да заключа своя път.

Много ме пързаляха на сухо.

Ако в мен повярвал е светът,

щях ли да съм стигнал днеска тука?

 

Искам да заключа своя път,

да залостя изходните двери.

Ако ще, до края на света

с мене унижения да мерят.

 

Искам да заключа и да спра

с мисъл да напускам свойто тяло,

ала пътят ми е без врата,

ветровит, неравен отначало.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??