Исторически парк
Парк на историята ни съгради се сега
в едно красиво кътче от България.
Влез в него и си спомни историята
на всички българи останали в паметта.
Българи Истински съградиха това,
за да запазят в нас българщината.
Да спомнят ни на нас и нашите деца
че пред нас враговете са прекланяли глава.
И греят сега крепост и кули от някога,
слънцето ги огрява а хората стопля.
Тук са големи хора и малките им деца,
играят на военните игри с лък и стрела.
Този парк бе направен за нас хората,
от дърво и камък една българска твърдина.
Той ще остане тук за нашите мили деца,
който пак ще са тук някога със свойте деца!
© Валентин Миленов All rights reserved.