Jul 11, 2009, 8:52 PM

Измамно е лятото 

  Poetry » Other
840 0 20

Измамно е лятото –

дъжд ми надзърта в очите.

Небе нажежено

припламва и дълго кънти.

Горчива, вината

сълзите си тежки разплита,

до вчера таена,

под мокри камшици пищи.

 

Вода до колене,

а устните в жажда изгарят

и споменът глъхне,

прозира в дъга от печал.

Гневът е смирен, но

прекършени клони се давят

във вадите мътни.

... и пътят се губи – под кал...

© Йорданка Гецова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??