11 jul 2009, 20:52

Измамно е лятото 

  Poesía » Otra
838 0 20

Измамно е лятото –

дъжд ми надзърта в очите.

Небе нажежено

припламва и дълго кънти.

Горчива, вината

сълзите си тежки разплита,

до вчера таена,

под мокри камшици пищи.

 

Вода до колене,

а устните в жажда изгарят

и споменът глъхне,

прозира в дъга от печал.

Гневът е смирен, но

прекършени клони се давят

във вадите мътни.

... и пътят се губи – под кал...

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??