Jun 15, 2006, 9:59 PM

Изповед 

  Poetry
786 0 3
Излей се, мъко моя, пречисти ме!
Излез от мен и цялата горчилка ми вземи!
Човек е свят, докато помни на баща си името
и във съня си вижда майчини сълзи.

А аз какво съм? И къде съм днес?
Делеч от корените си, предала всичко родно.
Събирам късовете на загубен, пропилян живот
и жъна бури във едно поле безплодно.

Излей се, мъко моя, съжали ме!
Аз нямам сили да те нося нито ден.
Тръгни назад, назад към мойто минало,
и на прага бащин остави сълза от мен.

© Илица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??