Nov 26, 2009, 9:11 PM

Жадуваща душа 

  Poetry » Love
510 0 0

Не ме приспивай с щастие фалшиво,

недей обръща всичко на шега:

свещено, приказно, красиво

и моята несбъдната мечта.

 

Тя ярък изблик е на чувства нежни -

за полети жадуваща душа,

над върхове високи, белоснежни,

свободно де се рее любовта.

 

За мене няма по-прекрасно нещо

и по-жадувано от любовта.

О, не, не е престъпно и погрешно

ти искрено да любиш на света!

 

Тя, любовта, е слънцето, което

сияйно грее с пурпурни лъчи -

лазурът ясно синкав на небето,

потрепващ в ярко блеснали очи.

 

За нея плакал е приживе Петрарка

и после още дълги векове.

В прохладни вечери със лира в парка

поетът тихо Лора пак зове.

 

И днеска пак Ромео–Жулиета

със лъчезарно грейнали лица

свещено пазят в себе си завета

на милиони влюбени сърца.

 

Не ми отнемай чувството прекрасно,

не ме обричай вечно на тъга.

За неговата святост аз безкрайно

да пея искам от душа сега.

 

 24.11.2009 г

© Христо Оджаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??