Jan 7, 2020, 8:22 AM

Жалба за лято 

  Poetry » Other
398 8 5

От злато са подковите ти конче мое,
а гривата - искряща, тънка свила,
но вързан вятър си, а бавна смърт -покоя,
змия потайна пие твойта сила.

Усойно, тъмно е в човешките обори,
звездата на челото бавно гасне.
Тимарят, хранят те, поят, но те са хора
и не разбират колко ти е тясно.

Понякога, сред мрак, по време полунощно,
донася вятър мирис на тревица.
С копита риеш сламата и цвилиш мощно,
жребец се буди в твоите зеници.

Обичаш запенен и луд да галопираш,
сред сребърно-зелените полета...
Хей, конче мое, рано ти е да умираш!
Ще дойде юни, с лято...И щурчета...

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??