Apr 7, 2017, 10:27 PM

Жена 

  Poetry
302 0 2

Аз съм жена!

Ти имаш ли думи

всичко да кажеш за мен?

В косите се нося 

тъмата на нощите,

в очите - сияйния ден.

Благословеното женско начало

на всичко да давам живот.

Да бъда за теб свобода и верига,

да бъда и бързей, и брод.

Да бъда живителна струйка  и сила,

оскъдната мъжка сълза,

горчивата болка

и тръпката радост - 

да бъда и зла, и добра.

Пролетен дъжд,

благодатен и топъл,

слънце и вихър суров.

Да бъда мотив от Орфеева песен -

нежна и тъжна, и вечна любов...

Да бъда жена!

Ти недей се опитва

все да гадаеш за мен.

Нека бъда копнежа на твоите нощи 

и надеждата в светлия ден! 

© Мария Марковска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасно!
  • Да, жената има много роли и превъплъщения, но се нуждае да усеща, че е обичана и че осмисля живота на човека до себе си. Поздрави, Мария! Чудесно е!
Random works
: ??:??