На П.А.
Чу ли, брате... отзарана,
гайда рукна в станкин двор.
Рекох си... Е га е празник.
Хукнах бърже... няма спор.
Триста мо̀ми - наше злато,
гордо вееха байрак.
Не ми беше... празник, братко.
Газеха... глави под тях.
Ти да идеш в горно село.
Мо̀мци... верни им търси.
Женско щом хоро се вие,
и душманин ще търпи!
© Виолета All rights reserved.